En sak är jag bra på, att prata.

Jag gillar att prata och en dålig ovana jag har är att avbryta människor, jag menar inte att vara elak utan orden jag vill säga bara trillar ur munnen på mig.

Därför är det också väldigt viktigt att kunna lyssna, i mitt arbete som medium är det inte bara att framföra budskap utan lika mycket att lyssna på de som behöver hjälp. Att låta dem ta sin tid att förklara och ibland bara bolla det som de i sin tur fått till sig.

I helgen var jag på min andra kurshelg hos Lola på min fortsatta bana till Freja Naturprästinna. Lola använder sig av en “pratpinne”, en väldigt bra liten sak som gör att den som håller i pinnen pratar och de andra lyssnar. Här måste man ta sig tid att lyssna vilket i sig är en väldigt god övning. Men också bra för den som vill berätta sin historia.

Under två att dessa pratsessioner kände jag hur jag nästan mediterade bort, jag blev väldigt avslappnad och nästan trött. När jag sitter och lyssnar länge måste jag ibland böja huvudet för att min nacke inte ska värka (jag har en nackskada) och har märkt att jag då lyssnar ännu bättre.

När jag får bara slappna av i att andra pratar, böja lite lätt på nacken och bara sjunka in i berättelsen blir det magiskt. Man förstår de känslor som kommer fram bättre och kan verkligen ta till sig det som sägs.

Det är inte alla gånger jag sitter så utan ibland behövs ögonkontakt och att man hänger med i samtalet men när en person ska berätta sin historia eller vad den varit med om så är det skönt att bara slappna av och hänga med.

En del har tagit illa upp, vilket jag beklagar och jag har förklarat för dem hur jag fungerar när jag lyssnar intensivt.

Det finns en magi i tystnaden, i att lyssna på tystnaden och i att lyssna på en persons berättelse nästan under meditation. Helt plötsligt blir tystnaden eller berättelsen mångdimensionell. Känslor, lukter, ljud t ex blir starkare och klarare.

Så mitt råd till er är att sätta er en natt i naturen och lyssna på tystnaden eller nästa gång en vän berättar en historia att ni lutar er tillbaka, blundar och bara känner in.

Blessed be

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.