Jag är en häxa

Ett otroligt laddat ord ibland, där vissa har en föreställning om en kvinna som ser ut som fotot ovanför, som dyrkar djävulen och slänger förbannelser runt omkring sig.

Andra ser häxor som starka kvinnor som vet vad dom vill, som står fast i sin övertygelse och är nära naturen.

För mig som nu när jag har nått livets mitt och vetat i hela mitt liv att jag är häxa men inte erkänt det eller levt efter häxans övertygelse, är det en befrielse att äntligen säga det högt.

Jag är en häxa.

Vad betyder det då för mig?

Jo att vara nära naturen, att följa naturens rytm, värna om alla levande varelser (till och med spindlar, ja jag har spindelfobi),utforska alla de olika skikt i häxans liv,hedra Gudinnan och Guden i alla deras former, känna pulsen och tryggheten från Moder Jord och känna kärleken från mina systrar och bröder som går samma väg som mig.

Naturen är väl det som ligger mig närmast hjärtat, både den stora djupa mörka skogen, sjöars och havets magiska väsen, det lilla i skogen och alla de småfolk som finns runt om oss och som kan hjälpa oss bara vi ser dom och visar dom respekt. Bara man tittar och känner så hittar man små mirakel var man än vänder sig i en skog eller i en sjö.

Hur blir man häxa då?

Jag anser att man inte blir häxa, man är redan häxa när man föds, om man sedan följer en viss väg där man dedikerar sig till en viss gudinna eller om man går ut i naturen och bara njuter gör egentligen detsamma. Det är ens egen väg som och vad som är viktigast för just en själv som är essensen i det.

Ingen annan kan tala om för dig vilken väg du ska följa eller om du är en riktig häxa eller inte, ingen kan ta dina upplevelser ifrån dig och ingen absolut ingen kan säga att just du gör fel i din utövning. Det är mellan dig och din gudinna och gud hur du väljer att hedra dom. Om du väljer att vara solitär eller tillhöra ett coven är helt upp till dig.

Det viktigaste för mig när jag lärde mig när jag tog reda på mer och talade om att jag ville gå den här vägen var kanske den viktigaste “regeln”, vad du gör får du trefaldigt tillbaka. En annan är att fira de olika sabbaterna, inte för någon annans skull utan för min egen och för att hedra de krafter som verkar då.

Vad är en häxa för dig?

Blessed be

Här är ett par länkar om häxor.

Häxa & Magi

Wikipedia

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.