Oden är den högsta guden i nordisk mytologi. Han är magins och vishetens gud såväl som krigets och dödens

Han rider på den åttafotade hästen Sleipner som sades vara den snabbaste av hästar. Som sina följeslagare har han ulvarna Gere och Freke samt korparna Hugin och Munin. Hugin och Munin lyfter från sin Odens skuldror varje morgon för att tjänstgöra som sin herres allseende ögon. Som attribut har Oden har spjutet Gungner och den magiska ringen Draupner.

Den här guden mötte jag för ett par dagar sedan och jag kan bara säga att jag var något nervös.

Efter att ha läst Jörgen Erikssons Runmagi och Shamanism 3.0 så tyckte jag att det var dags att verkligen börja lära känna runorna och nu hade jag läst om en metod som jag ansåg var bra.

Sagt och gjort, jag satte på trummeditation på stereon, lade mig tillrätta och talade om att jag ville veta mer om Ur och känna själva essensen i den runan. Det började med att jag stod bredvid min björn som jag alltid har med mig när jag reser i drömtiden, även mitt nyfunna kraftdjur falken var med och svävade ovanför mig.

Jag står och väntar en stund och sedan kommer Sleipner flygande, han säger åt mig att klättra upp och sedan börjar färden uppåt, vi stiger högt ovanför molnen och till slut ser jag som en flytande ö. Där landar vi och jag ombeds stiga av, där började nervositeten komma, vad har jag gett mig in i tänkte jag, vem är lilla jag att möta Oden? Men det var bara att ta sig i kragen och fullfölja så jag börjar gå emot det rundhus jag ser på höjden.

Utanför står han och väntar på mig. Är du beredd frågar han. Ja svarar jag. Är du helt säker? Ja svarar jag. Vad kan du erbjuda mig för att få komma in här? Här började sedan en viss prutande från min sida då hans förslag var alldeles för höga. Då kommer Freja och ställer sig bredvid mig och säger åt honom att sluta. Jag lovade i alla fall att bränna en tavla med honom på och ha i mitt tempel som ett tecken på att jag erkänner honom som den som kommer att lära mig om runorna.

Vi går så in i rundhuset och det är mycket större invändigt än vad jag trodde, det finns 24 stycken dörrar gjorda i trä med runor på dom. Jag går fram till dörren med Ur på och hör då återigen från Oden, är de redo för vad som finns innanför den här dörren?. Jag tänker efter lite och säger sedan ja och när jag tar i handtaget så öppnar sig dörren och jag sugs in. Där ser jag början, Ginnugagap, Nifelheim och Muspelheim, något jag bara kan kalla the big bang och sedan kommer Audhumbla, urkon och slickar mig i ansiktet. Jag är början säger hon.

Helt plötsligt står jag på jorden, den är helt öde, helt plötsligt kommer Oden och säger det här är som det såg ut först. Han visar mig sedan hur allt växer fram.

Jag får också en varning med runan Ur, börja inte bara utan fullfölj det du har börjat. En ny början är ibland bra men man måste alltid fullfölja vad man startat.

Efter det åker jag hem till min kropp och vaknar något förundrad över mötet, Oden är stor och stark, mäktig och också sträng, men har en sida av att vilja lära ut och av att bry sig om en. Det var ett mäktigt möte och jag kommer att träffa honom igen när jag ikväll ska meditera om runan Thurs, jättarnas runa och kaosrunan.

Det kommer att bli spännande och något nervöst.

Blessed be

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.