Att gå med Hel.

I slutet av oktober började jag min utbildning till Freja Naturprästinna, utan att veta vad jag gav mig in på.

Jag hade fått direktiv från andevärlden och Freja hade tagit mig i sin hand eller snarare greppat tag mig och talat om att nu är det minsann dags.

Vi var ett gäng som alla skulle gå utbildningen och redan från första början kände jag närheten och gemenskapen, under den första helgen blev det många aha upplevelser och en stor förundran blandat med ödmjukhet.

Transformationen hade verkligen börjat, släppa rädslor, slappna av inför främlingar, skratta, gråta och framförallt känna gudinnan Hel runt om mig själv.

Som många andra hade jag vissa föreställningar om Hel, de fick jag kasta ut genom fönstret fortare än kvickt och istället börja lära känna en gudinna som ena sekunden utsatte mig för omvälvande saker för att i nästa sekund ta mig i sin famn.

Jag inhandlade en trumma (trodde aldrig att jag skulle göra det)

Ett par veckor efter den här helgen var jag så på en shamankurs över dagen och fick där ännu mera förklaringar, insikter och kunskaper.

Drömmarna efteråt har varit intensiva och ibland skrämmande.

Det känns just nu som om jag rider på en vildhäst som hoppar, bockar, skenar, gnäggar och är allmänt galen.

Jag älskar varje sekund av det.

v9ib4ob

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.